Nijland heeft weinig moeite met ONT

Misschien doet de uitslag anders vermoeden, maar Nijland was zaterdag heer en meester op het eigen heilige gras en pakte weer de volle winst.

ONT werd met speels gemak op een 3-0 achterstand gezet en kwam pas in de blessuretijd terug tot 3-2, maar dat was het dan ook wel. Het was mooi om te zien dat Nijland ook in deze klasse duidelijk de betere kan zijn en deze overwinning biedt dan ook veel meer perspectief dan die van vorige week.

Vanaf de eerste minuut was al duidelijk wie er met de punten aan de haal zou gaan heden middag en de blauwhemden lieten er bepaald geen gras over groeien. Over het perfecte veld in Nijland rolden de eerste tien minuten een serie aanvallen die bijna wel moesten resulteren in een doelpunt voor de thuisclub, maar vreemd genoeg vielen er geen doelpunten. In de eerste minuut moest keeper Rinia al drie keer handelend optreden en
Jarin de Jong kopte voor een gapend leeg doel zelfs naast.

ONT speelde erg afwachtend, maar zakte daardoor alleen maar verder weg en kwam nooit lekker in de wedstrijd. Nijland voetbalde daarentegen voor haar doen behoorlijk fris en fruitig en vond regelmatig hier en daar ruimte om gevaarlijk te worden. Nico Pieter Bonnema leek halverwege de eerste helft te gaan scoren, maar werd alleen voor de doelman neergehaald, of tikte de verdediger toch de bal nog net aan? De scheidsrechter zag er niks in en dus moesten we nog even wachten op een treffer, maar die viel na een half uur spelen.

Gerrit dook, zoals wel vaker dit seizoen, links voorin op en leverde een mooie indraaiende voorzet af op Jarin, die de 1-0 voorsprong van zijn hoofd af liet glijden. De keeper was kansloos op deze prachtige kopbal en kon net voor rust weer de gang naar het net maken toen Fokke Jan Kooistra achter een vrije trap mocht plaats nemen. Hij krulde de bal keurig over de muur en de volledig terechte 2-0 voorsprong was een feit.

Na de rust werd er heel wat verwacht van de gasten, maar eigenlijk gebeurde er weinig en was Nijland zelf veel gevaarlijker. De 3-0 viel dan ook na een uur, toen Nico Pieter Bonnema op kon stomen en heel slim Aede Piet Hoekstra aanspeelde, maar hij zag zijn inzet op de keeper uiteen spatten. Gelukkig was daar Sjoerd Tjalsma weer, die heel sneaky de rebound langs de keeper werkte en de wedstrijd eigenlijk in het slot gooide. Helaas kon
Nijland de score niet uitbouwen en sloeg de vermoeidheid wat toe, waardoor de 3-1 toch viel uit een voorzet.

Hulzinga werkte van dichtbij af en dat was toch wel een beetje vervelend met nog een kwartier op de klok. Vooral toen Sjoerd Tjalsma op aangeven van Nico Pieter Bonnema de marge alleen voor de doelman niet weer vergrootte naar drie doelpunten, begonnen we hem toch een beetje te knijpen. En hoewel er weinig echt gevaar was, zakte de thuisclub steeds verder weg op eigen helft, daarmee de problemen over zichzelf afroepend. Het duurde gelukkig
tot diep in de blessuretijd dat de 3-2 viel, waardoor het voor ONT moeilijk werd om nog gelijk te maken.

Het bleef dan ook 3-2 en daarmee pakte Nijland weer drie kostbare punten, waardoor het zowaar bovenaan staat na twee speelronden. We weten echter dat er nog veel werk te verrichten is en kwamen ook vandaag weer in de problemen, wat niet zou mogen gebeuren na een 3-0 voorsprong. Na twee totaal verschillende wedstrijden gaat de reis komende zaterdag naar Surhuisterveen, waar we het opnemen tegen ’t Fean.