Nijland gaat er met de volle buit vandoor tegen Grootegast

Nijland won zaterdag in eigen huis met 2-1 van Grootegast en sloeg daarmee een goede slag in de strijd tegen degradatie. Gezien de verhoudingen in het veld was de overwinning wat te veel van het goede.  De thuisclub had zich in de slotfase dan ook al neergelegd bij weer een puntendeling, maar kort voor tijd werden het er dus drie.

Langzaam maar zeker geraakt Nijland weer op volle oorlogssterkte en dus stond er een sterk team op het veld en zaten er sterke wissels op de bank. Er stonden maar liefst 17 namen op het wedstrijdformulier (Nijland 2 was vrij) en dat gaf ook wel aan hoe belangrijk de wedstrijd was. Na de nederlaag in Harlingen raakten Erwin Hoekstra, Sjoerd Tjalsma en Jarin de Jong hun plaats kwijt aan Mente de Boer , Remco Sybrandy en Wieger Boonstra.

De eerste helft was er een om snel te vergeten, want de twee counterploegen weigerden beide ook maar enig risico te nemen. Toch kwam Nijland nog twee keer dicht bij een treffer, maar Arjan van der Wal werkte een voorzet net naast en Mente de Boer kopte volledig ongedekt een corner weinig  overtuigend in. Grootegast zette daar in de eerste helft helemaal niks tegenover en dus was het 0-0 bij de rust.

Na de thee begon Nijland overtuigend en binnen de kortste keren lag de 1-0 in het netje. De keeper van Grootegast gooide de bal zomaar in de voeten van Arjan van der Wal  en hij bezorgde de bal bij Nico Pieter Bonnema , die van een meter of twintig hard raak schoot. Onderweg werd de bal nog van richting
veranderd en dus was de keeper volstrekt kansloos.

Zo leek het dus toch nog een leuke middag te worden op het natte en herfstachtige sportpark. Helaas was dit doelpunt het teken voor de gasten om het gaspedaal in te drukken, waardoor Nijland onder druk kwam te staan. Aan de andere kant ontstond er ook veel ruimte voor de blauwhemden om de score op te voeren, maar daar was het veel te slordig voor. Na een uur kwam Grootegast dan ook op gelijke hoogte toen de linksbuiten na een lange solo een matig schot produceerde. Peter van Dalfsen liet het schot echter los en de rebound verdween wel in het doel.

Teleurstellend en onnodig liet de thuisclub Grootegast langszij komen, net voordat Cor Goeman in het veld kwam voor Remco Sybrandy. De groenhemden namen niet genoegen met deze ene goal en gingen voor de volle winst. Na een strakke voorzet van rechts leek de voorsprong er ook te komen, maar het
leder hobbelde gelukkig voor de thuisclub, net voorlangs.

Ja, de tweede helft was een stuk leuker voor het publiek en het spel bleef op en neer golven, zonder dat er hele grote kansen ontstonden. Nijland koesterde het puntje, al kon het nog alle kanten op in deze open
wedstrijd. Vijf minuten voor tijd werden het er tot grote vreugde van iedereen bij Nijland drie punten. Cor Goeman  lanceerde Nico Pieter Bonnema met een juweel van een dieptepass en hij ramde de 2-1 uit een onmogelijke hoek langs de doelman. Een ouderwets staaltje van opportunisme van de aanvaller, die
met twee goals de hoofdrol opeiste.

De laatste vijf minuten plus blessuretijd kwam Nijland goed door en dus was de belangrijke overwinning binnen. Komende zaterdag hebben we vrij en over twee weken gaan we op bezoek bij koploper Veenwouden. Vrijdagavond oefenen we in Franeker tegen de zondagafdeling.