Nijland en Stiens naar spectaculaire puntendeling

Na vier wedstrijden zonder zelf gescoord te hebben (slechts een eigen goal van VVI), scoorde Nijland zaterdag maar liefst drie maal.

Helaas deed Stiens hetzelfde en achteraf wisten beide teams niet zo goed wat ze van dit gelijkspel (3-3) moesten denken.

Nijland begon erg sterk aan duel, straalde uit dat het wilde winnen en liet ook goed voetbal zien. Dit leverde al snel een beste kans op voor Sjoerd Tjalsma , die alleen voor de doelman verscheen na een messcherpe dieptepass van Fokke Jan Kooistra. De keeper van Stiens kwam helaas als winnaar uit de strijd.

Na een kwartier was het weer Fokke Jan Kooistra die aan de basis stond van een kans en dit keer was het wel raak. Wieger Boonstra kopte zijn hoge voorzet met een prachtige boog over de kansloze doelman heen en zette Nijland op 1-0.

Stiens reageerde furieus en ging vol gas op zoek naar de gelijkmaker, waardoor de thuisclub behoorlijk in de verdrukking kwam. De eerste kans die hieruit voortkwam, kon Peter van Dalfsen  nog met de voet redden, maar de tweede
keer was het wel raak. Wederom een prachtige voorzet van rechts werd bij de tweede paal keurig binnen gekopt door Klijnsma en het was 1-1.

Stiens nam wat gas terug en nu was het weer Nijland dat op zoek ging naar een treffer. Die leek er ook te komen toen een voorzet van Jarin de Jong werd ingetikt en de keeper nog net kon redden. De bal was echter nog los en rolde richting de achterlijn, waarop Wieger Boonstra de bal in de lege goal kon tikken. Dat had hij op zijn dooie gemakje kunnen doen, maar hij koos voor een sliding en zijn inzet ging via de paal naast.

Na de rust was het Stiens dat op voorsprong kwam toen Dijkstra na een rush besloot met een afstandschot, dat via de paal ietwat onverwacht binnenviel. Waar Nijland normaal niet heel sterk reageert op een achterstand, ging het na deze 1-2 wel vol vuur op zoek naar de gelijkmaker. In een soort 3-3-4 opstelling forceerde het de 2-2 een kwartier voor het einde. Fokke Jan Kooistra gooide de bal hoog voor, waarna Wieger Boonstra  de bal achterwaarts verlengde tot bij Jarin de Jong . In twee instanties werkte hij
de gelijkmaker tegen de touwen en Nijland leefde weer.

Het koos er voor om voor de volle winst te gaan, maar kreeg het deksel op de neus toen Fokke Jan Kooistra de ingevallen spits aantikte en de scheidsrechter
een vrij dubieuze strafschop gaf. Het gebeurde duidelijk buiten het strafschopgebied, maar daar had Stiens geen boodschap aan het het
kadootje werd gretig uitgepakt.

Ook na de 3-2 gaf Nijland niet op en na een lichte overtreding op Nico Pieter Bonnema wist de scheidsrechter niet hoe snel naar de stip moest wijzen. Het
goedmakertje was wel besteed aan Bouke Poelsma en ook deze strafschop trof doel. Na de 3-3 kreeg Nico Pieter Bonnema in blessuretijd nog de kans op de bevrijdende vierde treffer, maar ook hij vond de doelman op zijn weg.

Zo leverden drie thuiswedstrijden vier kostbare punten op, maar helaas zit de concurrentie ook niet stil. Zaterdag gaat de reis naar Dokkum waar  de club het opneemt tegen het weer opgeleefde Be Quick.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.