Nijland en De Walde komen niet tot scoren

Als Nijland en De Walde elkaar treffen is dat vaak geen garantie voor spektakel. Ook dit treffen was een botsing van twee counterploegen, die in ieder geval niet van plan waren om te verliezen. Uiteindelijk moest de thuisclub enigszins schoorvoetend het gelijkspel (0-0) accepteren en pakte De Walde haar eerste puntje.

Nijland moest het doen zonder Wieger Boonstra In de spits en Jarin de Jong nam zijn plaats in. Erwin Hoekstra was weer fit en begon op zijn vertrouwde stekje aan de rechterkant, waardoor Mente de Boer naar de bank verhuisde. Daar zat ook Cor Goeman, die na maanden afwezigheid de schoenen weer uit het vet heeft gehaald.

De Walde had de koppen even bij elkaar gestoken na een dramatische start van de competite, met als dieptepunt de 0-5 tegen Tonego. Ze loerden weer ouderwets op counter en hadden middenvelder Wink naar achteren gehaald voor wat stabiliteit.

Beide teams werden gedwongen om het spel te maken en zowel Nijland als De Walde hadden daar moeite mee. Ze ploeterden en probeerden van alles zonder echt gevaarlijk te worden. Beide ploegen hielden dan ook veel spelers achter de bal en de ruimte om echt lekker te counteren ontbrak dan ook meestal.

De grootste kans was na ruim een half uur voor Nico toen hij na een mooie pass van Arjan van der Wal oog in oog met de doelman stond. Helaas schoot hij de enorme kans ruim naast en ook een volley van Sjoerd Tjalsma vloog recht in de armen van de doelman. De Walde kwam dichtbij een doelpunt toen Wink in mocht koppen uit een corner, maar hij mikte ruim naast de goal.

Na de rust nam Nijland het initiatief steeds meer over van de gasten en leek het langzaam maar zeker op weg naar een doelpunt. Nico Pieter Bonnema brak een paar keer door op links en dat zorgde voor veel gevaar. Maar telkens was er niemand om het laatste tikje te geven en De Walde overleefde deze
fase.

In de slotfase probeerde Nijland het overwicht in een doelpunt om te zetten. Het viel echter niet mee om een gaatje te vinden in de geel groene muur van spelers en daarbij bleef het oppassen voor gevaarlijke
counters. Het verlossende doelpunt viel dan ook niet meer voor de blauwhemden. De Walde besloot met een schot op de lat in de blessuretijd, maar ook zij scoorden dus niet.

De Walde is met deze bloedeloze 0-0 eindelijk van de nul af en wij hebben inmiddels zes mooie puntjes bij elkaar gespeeld. Volgende week gaan we de strijd met Zeerobben aan in Harlingen. Het wordt een hele
uitdaging om wat aan deze wedstrijd over te houden, maar als we goed verdedigen hebben we altijd een kans.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.