Nijland degradeert naar 3e klasse

Na twee seizoenen in de 2e klasse, daalt het weer af naar de welbekende 3e klasse. Geheel in stijl nam het afscheid met een volledig onnodige nederlaag in blessuretijd, wat het allemaal nog extra zuur maakte.

Nijland begon prima in Joure en kreeg wat mogelijkheden om te scoren via Nico en Jarin. Aan de andere kant zag Joure een voorzet van rechts via via net naast gaan. Na een klein half uur kwam de thuisclub op voorsprong door een raak schot van Jurre Hoogeveen van net buiten het strafschopgebied. Het was eigenlijk het eerste wapenfeit van de thuisclub, maar wel meteen raak.

Na de rust ging Nijland weer goed van start en kwam het ook op 1-1 door een treffer van invaller Remco Mooij. Hij werd alleen voor de doelman gezet en schoot in twee instanties zijn eerste treffer voor Nijland 1 binnen. De rest van de tweede helft ging de wedstrijd op en neer en had Nijland ook nog wel op voorsprong kunnen komen via Sjoerd en Mente.

Joure probeerde het wel en stuurde zelfs verdediger Kooistra naar de spits, want het kon geen vuist maken. Kooistra bezorgde Nijland best wat werk, maar uiteindelijk liep het allemaal goed af. Zo leek het tenminste, want diep in blessuretijd werd een lange peer naar voren niet goed ingeschat en viel tussen onze verdedigers en keeper Peter in. Peter kwam uit en bokste de bal tegen het hoofd van Kooistra, die de bal vervolgens toch weer miraculeus voor de voeten kreeg. Bouke leek nog reddend op te kunnen treden, maar de bal stuiterde vreemd op en ging via zijn scheenbeen toch het doel in.

Door deze 2-1 trad het doemscenario van directe degradatie in werking, want Tonego stond met 2-0 voor. Bijna maakte Mente nog gelijk, maar zoals het hele seizoen al, leek het weer niet te mogen. Zo neemt Nijland samen met De Walde volgende week afscheid van de 2e klasse en dat doet het thuis tegen Tonego.