Nijland blijft op de been tegen Broekster Boys

Nijland heeft afgelopen zaterdag een gouden puntje over gehouden (0-0) aan het treffen met het machtige Broekster Boys. Nijland verdedigde negentig minuten lang geconcentreerd en bleef redelijk makkelijk op de been.
Broekster Boys viel de hele wedstrijd aan, maar kreeg net als de thuisclub bijna geen enkele kans om te scoren.

Door het ontbreken van gebroeders Kooistra en Nico Pieter Bonnema moest er even gepuzzeld worden. Gerben de Boer en Mente de Boer bezetten hierdoor de back posities en Gerrit Eppinga was weer terug als verdedigende middenvelder. Ze deden het alledrie prima en de gasten uit Damwoude kregen aanvallend geen poot aan de grond. De eerste helft gebeurde er dan ook werkelijk niets voor beide goals en de 0-0 ruststand was niet meer dan logisch.

Na de rust werd Nijland verder terug gedrukt en ging Broekster Boys nog nadrukkelijker op zoek naar de verlossende treffer. Ze kwamen een paar keer dichtbij, maar dan wel uit een corner. Aan de andere kant was Erwin die zich twee maal in kansrijke positie manoeuvreerde, maar ook dat liep op niks uit. Het was dan ook een typische 0-0 wedstrijd en de doelpuntloze remise zat er zesennegentig minuten lang aan te komen.

Nijland verdiende een groot compliment voor het bijna perfecte verdedigende spel, maar kon voorin geen vuist maken. Zaterdag wacht VVI en dan moet het achterin weer staan als een huis. Hopelijk kunnen we tegen de mannen van Semplonius ook aanvallend weer wat meer potten breken.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.