Nijland blijft 2e klasse spelen

Nijland officieel veilig ondanks nederlaag tegen Zeerobben Nijland was afgelopen zaterdag niet opgewassen tegen kampioenskandidaat Zeerobben. Zeerobben maakte vrij vlot de 1-0 en de2-0 en geloofde het daarna ook wel een beetje.

Door de uitslagen op de andere velden, verzekerde Nijland zich ondanks de nederlaag wel van nog een seizoen in de 2e klasse.
De thuisclub moest het zonder Eelke vd Wal, Fokke Jan Kooistra, Sjoerd Teake Kooistra, Erwin Hoekstra , Elmer Woudstra en Jarin de Jong doen en begon dan ook wat onwennig. Zeerobben koos zoals gewoonlijk voor de aanval en zag al snel een kopbal net over verdwijnen. Veel echte kansen kregen ze de eerste helft niet eens, maar de volgende twee kansen werden wel goed afgemaakt. Eerst was het Amels die een vrij kansloze voorzet toch op kon pikken en afmaken.
Daarna was het Da Silva die de 0-2 in het lege doel kon lopen na een combinatie door het centrum.
Na de 0-2 kreeg Nijland wat meer vat op het duel en eigenlijk zette dit beeld zich door tot de laatste tien minuten. Zeerobben domineerde zonder gevaarlijk te worden en de thuisclub hield zich goed staande.

Mente de Boer had inmiddels Nico Pieter Bonnema afgelost en de B-junior deed het knap tegen een topteam, wat Zeerobben toch is. Folkert Vd Werf moest Wieger Boonstra vervangen, die helaas weer een blessure aan zijn knie opliep. Friso Vel linga kwam nog in het veld voor de leeggespeelde Remco Mooij en zo werden alle wissels gebruikt. In de eindfase van het duel kregen de groenhemden nog een paar beste kansen, maar Peter van Dalfsen liet zich niet meer passeren en zo bleef het bij een draaglijke 0-2 nederlaag. Na de wedstrijd bleek De Walde gewonnen te hebben in Heerenveen bij de Boys en zo speelde Nijland zich toch veilig. Een hele prestatie, waar we dan ook ontzettend trots op zijn.

Nu is het zaak om het seizoen goed af te sluiten tegen Hardegarijp (uit) en Broekster Boys (thuis).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.