Nijland bespaart Oeverzwaluwen grotere nederlaag

Na het kampioenschap van vorige week moest Nijland zaterdag aantreden tegen Oeverzwaluwen. De uitwedstrijd in Koudum had Nijland redelijk fortuinlijk gewonnen, maar het spelbeeld was deze keer volledig anders. De kampioen speelde sterk en kreeg kans op kans, maar kwam niet verder dan één schamel doelpuntje. Hierdoor ontstond er een knotsgekke eindfase, maar het bleef 1-0.

Nijland moest het doen zonder Mente de Boer, die na de titel met Nijland ook de stepelfstedentocht wilde winnen. Hij werd vervangen door Foeke Deinum en naast hem stond debutant in de basis Silvan Kooistra, op de plek van rechtsachter Sjoerd Teake Kooistra.

De wedstrijd moest iets later starten ivm het vele vuurwerk wat Nijland 3 afstak.

Het was even afwachten hoe het met de motivatie zat bij de kampioenen, maar al snel werd duidelijk dat Oeverzwaluwen vol aan de bak moest. Nijland speelde met de tegenstander, die geen enkele vat kreeg op de aanvalsgolven van de thuisclub. Het eerste uur kreeg Nijland acht 100% kansen, maar het had het vizier slechts één keer op scherp. Een mooie crosspass van Eelke kwam op links voor de dodelijke linker van Nico Pieter Bonnema en ‘Chucky’ ramde de 1-0 ineens in de verre hoek.

Daarnaast verschenen Bonnenma en Sjoerd Tjalsma nog alleen voor de doelman en kregen Bonnenma en Tsjeard Weersma vrije kansen van een meter of vijf niet in het doel. Frustrerend, maar het spel en de beleving waren een lust voor het oog. Oeverzwaluwen liep vooral achter Nijland aan en werd bijna niet gevaarlijk in de eerste helft.

Na de rust ging Nijland op dezelfde voet verder en dat betekende weer drie enorme kansen kort achter elkaar. Steeds kwam Nijland op volle snelheid door via de zijkanten, maar de panklare voorzetten van Bonnema en Weersma konden niet worden afgemaakt. Sjoerd Tjalsma en Jarin de Jong mochten steeds inschieten van een meter of vijf, maar zelfs een leeg doel was niet groot genoeg.

Oeverzwaluwen leefde nog en gaf het laatste half uur flink gas, waardoor er een hele open wedstrijd ontstond. Het was enorm chaotisch voor het doel van de thuisclub, die ondertussen bleef zoeken naar de verlossende tweede treffer. ‘De Sweltsjes’ kregen een paar beste kansen, maar ook zij waren niet scherp in de afwerking. Dat Nijland ook in deze fase niet scoorde verbaasde niemand meer, maar 1-0 winnen is ook winnen.

Het laatste kwartier kwam Wieger ‘De Gabber’ Boonstra in het veld en hij nam hierna afscheid van Nijland 1. De topscoorder aller tijden van Nijland vindt het mooi geweest na 20 seizoenen en 188 doelpunten en stopt ermee op 38-jarige leeftijd. De boomlange Boonstra is van onschatbare waarde geweest voor Nijland en fungeerde de laatste seizoenen als targetman in de basis of stormram in de slotfase. Nooit meer ‘alle ballen op Wieger’, we zullen het missen.

Volgende week sluiten we het seizoen af in en tegen Bant, waarna we als club het seizoen af gaan sluiten tijdens de slotavond. Bant kan de nacompetitie nog ontlopen, maar TOP zit ze op de hielen. Het zal weer een zenuwslopende slotdag in het amateurvoetbal worden.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.