Nijland bekert verder na overwinning bij De Walde

Nijland won afgelopen zaterdag in Oudega van De Walde (0-1) en mag daardoor verder bekeren, maar makkelijk ging dat allemaal niet.

Nijland koos er voor om de opstelling flink te wijzigen en zo andere spelers een kans te geven zich te profileren. De Walde trad aan in de sterkste opstelling, trof een stug verdedigend Nijland en had ook zeker de kans om te winnen, maar verzuimde dat.

Nijland gaf veel basisspelers de rust die ze ook echt even nodig hadden en daardoor ontbraken Cor Goeman, Elmer Woudstra , Remco Sybrandy, Gerrit Eppinga (vader geworden van Rafael), Eelke vd Wal , Jarin de Jong en Peter van Dalfsenin de basisopstelling. Ruerd Bakker , Albert Jan vd Belt, Folkert vd Werf , Arjan vd Wal, Remco Mooij en Aede Piet Hoekstra mochten vandaag daardoor beginnen. Ook Gerben de Boer zou starten, maar hij was tot zijn eigen grote teleurstelling te laat voor de bespreking en kwam pas de tweede helft in het veld net als Erwin Hoekstra en Foeke Deinum.

De eerste helft was redelijk gesloten en kan kort worden samengevat in twee momenten op elf meter van het doel. Sjoerd Teake Kooistra kreeg na een kwartier de bal tegen de hand en dus mocht Jouke Jan de Vries aanleggen voor een strafschop. Hij stuurde Ruerd Bakker de verkeerde kant op, maar zag zijn overtuigende inzet wel naast gaan en zo bleef het dus 0-0. Na een zwakke start kwam Nijland beter in de wedstrijd en kort voor rust schoot Nico Pieter Bonnema ook tegen de hand van een tegenstander, waardoor Bouke Poelsma aan mocht leggen van elf meter. Dat deed de aanvoerder feilloos en zo nam Nijland tegen de verhouding in de leiding met 0-1.

Na de rust lag de bal al weer vrij vlot op de gevreesd stip toen Fokke Jan Kooistra de bal met de hand beroerde. Ruerd Bakker had echter besloten om uit te groeien tot ‘Man of The Match’ en pakte de slecht ingeschoten strafschop zelfs klemvast. Dit keer was het een andere speler die faalde, maar als je twee zulke buitenkansen niet benut, slaat de wanhoop toe.

De tweede helft ging het spel steeds meer op en neer en konden beide teams regelmatig gevaarlijk worden. Bij Nijland eindigde alles echter in de veilige handen van keeper Ruerd en aan de overzijde waren de blauwhemden weer slordig met de kansen. Zo bleef het ondanks twee enorme kansen voor Sjoerd Tjalsma en Albert Jan vd Belt aan de ene kant en enkele hachelijke momenten aan de andere kant dus 0-1.

Nijland slaagde er hierdoor in om basisspelers rust te geven en toch door te gaan in de beker tegen een andere tweede klasser. Dat geeft aan dat de mannen in het veld goed voor de dag kwamen, maar ook zeker het geluk aan hun zijde hadden. We zijn benieuwd naar de loting en treden volgende week voor de competitie aan in Nijland tegen het ontketende VVI van André Semplonius.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.