Nieuwjaarsduik vooral koud voor toeschouwers (video)

Het was dit jaar voor zowel publiek als deelnemers een koude nieuwjaarsduik in Bolsward.

In de vijver aan de Ugolaan werd voor de 10e maal de nieuwjaarsduik gehouden. De organisatie is in handen van de World Servantsgroep uit Bolsward.Met de duik wil de groep geld inzamelen om de reizen van de jongeren naar derde wereldlanden te bekostigen.

De kou zorgde ervoor dat er minder duikers op de kant stonden, ook andere nieuwjaarsduiken in Nederland hadden minder deelnemers op de kant staan dit jaar.

Direct na het passeren van de Q-liner van 13.12 werd het startschot gegeven en konden de deelnemers hun rondje van 100 meter door het water afleggen. Hierbij is altijd de strijd om de eer wie als eerste bij de bel is. Gerben Wijnja, die al meerdere edities won kon dit jaar niet winnen van Nick Postma die al vaak tweede was geworden, net achter Wijnja. De badjas ging dit jaar dan ook naar Postma.

In 2017 zullen vijf jongeren uit Bolsward afreizen naar verschillende landen om mee te helpen aan bouwprojecten. Via TV Bolsward zullen we u op de hoogte blijven houden van hun reizen.

Foto’s Johannes  Schotanus

 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.