Nieuwe woningen voor Nijland

Nijland-Aankomende dinsdag zal de eerste paal de grond in geslagen worden voor in totaal zes nieuwe woningen.

Dorpsbelang Nijland laat de zes twee-onder-een-kap koopwoningen bouwen aan de Roordastrjitte. Hier stonden eerder 8 huurwoningen van woningcorporatie Elkien.

Het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen bleek voor Elkien geen verantwoorde investering in het huidige economische en politieke klimaat.

Dorpsbelang Nijland organiseerde eerder dit jaar samen met Elkien een informatieavond voor de inwoners van Nijland. Deze avond stond in het teken van het gezamenlijk verkennen van de mogelijke invulling van de vrij gekomen plek in het dorp. Naar aanleiding van deze avond is er vanuit het dorp een initiatief ontstaan voor de ontwikkeling van zes twee-onder-een-kap koopwoningen. Bouwgroep Dijkstra Draisma zal de wonigenen gaanbouwen

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.