Nieuwe woningen in Eekwerd 1 (update)

Súdwest- Fryslân wil in samenwerking met VDM uit Drogeham zeventien Timm-woningen bouwen aan de Greiden in Bolsward op het terrein van de voormalige basisschool De Opbouw.

Een uniek concept nieuwbouwwoning dat betaalbaar én energiezuinig is.

Nieuw en uniek concept

 

De Timm- woning is een nieuw concept woning waarbij de bouwkosten zo laag mogelijk worden gehouden. Daarnaast zijn de woningen energiezuinig en maakt VDM gebruik van duurzame materialen. Bij de prijs van woning zit al een keuken en badkamer inbegrepen. Daarnaast hebben de woningen bij oplevering al een vloer en is het spuit-en schilderwerk gedaan. In alle woningen is vloerverwarming aangelegd. Een complete woning waar in de huidige markt veel vraag naar is.

Wethouder Gea Akkerman is enthousiast over de Timm-woning. ‘Ik denk dat we met dit type woning goed inspelen op de vraag vanuit de markt. Met het oog op de prijs/kwaliteit verhouding en de vraag naar woningen in deze prijsklasse verdient het initiatief zeker een kans!’. Het plan sluit ook goed aan bij de wens van de gemeenteraad om meer betaalbare woningen te bouwen in Súdwest-Fryslân.

Als de gemeenteraad in maart akkoord gaat met het plan voor de Timm-woningen in Bolsward kan VDM starten met de verkoop van de woningen. De prijs van de woningen liggen tussen de € 109.000 en € 125.00 euro , vrij op naam.

Op de website www.timmhuis.nl is meer informatie te vinden over de Timm-woning.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.