Nieuwe vuilniswagens voor Súdwest-Fryslân

Vrijdag zijn er vier nieuwe vuilniswagens bij Súdwest-Fryslân afgeleverd. Het gaat om zijladers die twee huisvuilcontainers tegelijk kunnen oppakken en legen.

Voor de officiële overdracht nam wethouder Mirjam Bakker de sleutels in ontvangst van de heer Sieger Hornstra van VDL Translift.

“Dit is de aftrap voor een aantal veranderingen die plaatsvinden op het gebied van ons afvalbeleid. Wij werken aan het verbeteren van onze bedrijfsvoering en dienstverlening. Dit betekent dat wij het onze inwoners makkelijker willen maken om afval te scheiden. Daarom hebben we niet alleen nieuwe inzamelvoertuigen en nieuwe routes samengesteld, maar zorgen we er ook voor dat er op handige plekken milieuparkjes komen, bijvoorbeeld bij de supermarkt.” De nieuwste vuilniswagens hebben de modernste Milieuclassificatie.

Gemak voor de inwoner
Om het de inwoners nog makkelijker te maken, lanceert Súdwest-Fryslân op 1 januari een digitale afvalkalender. Hierop zijn de inzameldagen per postcode terug te vinden. Ook staan op deze kalender handige tips en informatie om afval nog beter te kunnen scheiden.

(Op de foto)
Wethouder Mirjam Bakker krijgt de sleutels van de heer Sieger Hornstra van VDL Translift.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.