Nieuwe vloer voor sporthal De Middelzee

Sporthal De Middelzee in Bolsward heeft na 38 jaar een nieuwe vloer gekregen. De oude vloer had scheurtjes en was te glad geworden. Dat vergrootte de kans op valpartijen.

De nieuwe vloer is weer lekker stroef en heeft een dikke rubberlaag. Dat is gelijk een stuk beter voor de knieën. Nu voldoet de vloer weer aan de eisen van het NOC*NSF.

Wat de vloer bijzonder maakt, is dat er een belijning is gemaakt voor muurkaatsen. Dat is een opkomende sport die wel wat op squashen lijkt. Kaatsvereniging Bolsward heeft er speciaal om gevraagd.

Maar het werk is nog niet klaar. “Yn ’e hjerstfakânsje komt der ek noch in ekstra skiedingswand yn ’e seal,” vertelt Wim Wierda van gemeente Súdwest-Fryslân. Nu kunnen er twee groepen tegelijk sporten, maar dat worden er straks drie. Dat is ook wel nodig, want er zijn maar liefst drie scholen die gebruik van de sporthal maken: De Bron, De Blink en het Marne College.

Ook met de nieuwe vloer kan De Middelzee voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Naast sporten kunnen er ook feesten georganiseerd worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.