Nieuwe val Van Panhuysbrug geplaatst

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de oude val van de Van Panhuysbrug uit zijn scharnieren getakeld en werd de nieuwe val geplaatst.

De 42 jaar oude brug was nodig aan een renovatie. Belangrijke onderdelen van het bewegingswerk en de elektrische installatie waren verouderd.

Zo werd het beton aan de onderzijde van de brug verwijderd en opnieuw aangebracht en werden de stalen toren verwijderd om elders aangepast te worden. De val, het wegdek van de brug, werd dus afgelopen nacht en dag vernieuwd.

 

De gerenoveerde hamei-torens, welke in eerste instantie dinsdag zouden worden geplaatst, worden ook vandaag nog teruggezet.

Volgend weekend zal de weg wederom van vrijdagavond 18.00 uur tot en met zaterdag 24.00 uur afgesloten zijn vanwege werkzaamheden.

Na de renovatie kan de brug weer 50 jaar mee en voldoet hij aan alle veiligheidseisen. De brug moet voor de start van het vaarseizoen klaar zijn. De brug wordt dan voortaan vanuit Workum bediend.

Foto’s:Twitter BKF Kraanbedrijf BV en Jansma aannemersbedrijf

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.