Nieuwe val Kruiswaterbrug probleemloos geplaatst

De nieuwe val voor de brug over het Kruiswater is zaterdag probleemloos geplaatst. Ook het verwijderen van de oude val verliep voorspoedig.

De planning was dat de oude val zaterdagmorgen tussen 10 en 12 uur zou worden verwijderd, maar 10.15 uur was het oude brugdeel al verwijderd. Voor het plaatsen van de circa 50 ton wegende nieuwe val was zo’n 2 uur uitgerekend. Maar na een uur lag dit deel ook al op zijn plek. Daarna was het voor de medewerkers zaak om de brug verder af te stellen. De komende weken zal men verder werken aan de brug. De verwachting is dat omstreeks 5 april het verkeer weer gebruik kan maken van de zuidelijke rijbaan.

 

 

Foto album

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.