Nieuwe uitvoeringen ‘nachtsuite’ Skaad oer ’t Waad

 

De ‘wereldpremière’ van ‘Skaad oer ’t Waad’, het avondvullende muziekstuk van de Friese componist Herman Peenstra, is de afgelopen winter zó enthousiast ontvangen dat wereldmuziekensemble RemoliNo en het Leeuwarder Wereldkoor Dekoor twee nieuwe uitvoeringen in Fryslân geven.
Op de zaterdagen30 septemberin de Broerekerk in Bolsward en 7 oktober in de Bonifatiuskapel in Dokkum, beide dagen om 20.00 uur.

Peenstra, de accordeonist van RemoliNo, is gefascineerd door de nacht. In de zestien delen van ‘Skaad oer ’t Waad’ verklankt hij alle facetten van de nacht. Van de zonsondergang en de schemering neemt de ingetogen muziek je mee naar de diepte van de nacht met heldere sterren en een zacht golvende zee. Dan ontwaken de dieren van de nacht. In het levendige middenstuk van de compositie komen de mensen, in steeds fantastischer gedaanten. Tot de nacht zijn einde vindt in de zonsopgang.

Peenstra’s muziek is betoverend en filmisch, een bijzondere mix van klassiek, minimal en folk; zijn Friestalige teksten zijn poëtisch.

Voor de locaties in Bolsward en Dokkum is gekozen vanwege hun bijzondere bouw: de Broerekerk heeft een glazen dak en de Bonifatiuskapel een open binnenhof. Nog meer nachtbeleving dus. Het publiek maakt in beide plaatsen een ‘schemerwandeling met bijzondere ontmoetingen’ naar de voorstelling toe, naar de nacht.
Wereldkoor Dekoor uit Leeuwarden zingt onder leiding van Wilco Kloosterman. RemoliNo bestaat uit Herman Peenstra (accordeon), Carel van Leeuwen (cello) en Marcel Prins (viool), uitgebreid met gastmuzikanten Willem de Wit (marimba) en Hans Oosterhoff (hobo).

Zaterdag 30 september, 20.00 u

Broerekerk
Broereplein 9, Bolsward

Zaterdag 7 oktober, 20:00 u
Bonifatiuskapel
Bronlaan 12, Dokkum

Entree € 18.-incl. drankje.

Reserveren of tel. 06-12859487

Let op: beide locaties zijn niet verwarmd.

Websites:www.wereldkoor-dekoor.nlen www.remolino.nl

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.