Nieuwe sporthal van Bolsward bij Zwembad Vitaloo

Als alle wensen op de houtskoolschets van Sporthart Bolsward voor een gemoderniseerd sportpark worden uitgevoerd, dan komt er een sporthal op het oude buiten zwembad van Bolsward.

Die sporthal moet juist daar komen omdat de betonnen bak de fundering wordt voor de nieuw te bouwen sporthal en daarmee al een enorme besparing oplevert. De restwarmte van het zwembad kan gebruikt worden voor de hal en in de verschillende ruimtes kunnen de verschillende sportverenigingen hun sport bedrijven.

Het sporthart van Bolsward klopte de laatste maanden als nooit te voren nadat in 2014 een aantal Bolswarders dit sporthart begonnen. De groep bestaat uit Rene Tiesma, Jim van de Geer, Sjacco Miedema, Edwin Stevens en Sjoerd IJdema is een onafhankelijke katalysator ter verbetering van het sportklimaat in Bolsward met als speerpunt sportpark Het Bolwerk.

Harmen Grunstra presenteerde deze week de schets vol met ideeën over hoe het sportpark eruit kan komen te zien, de sportdroom waar Bolsward naar toe wil werken. Het is overigens geen dwingend plan wat naar de gemeente gepresenteerd wordt maar een plan waarbij de gemeente gevraagd wordt te faciliteren en te investeren in deze plannen en ideeën.

Door nu al te kijken naar de toekomstwensen van de sportclubs, kan daar bij de op korte termijn uit te voeren werkzaamheden al rekening worden gehouden.

Zo wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar het gebied van scoutinggroep Jambowa, de tennisvelden en het voormalige zwembadterrein. Zo zit in de plannen ook de mogelijkheid om het podium die in de toekomstige sporthal komt te staan te gaan gebruiken voor openlucht activiteiten, wordt de Hartwerdervaart iets verlegd om ruimte te maken voor een sportveld, komen er meer invalswegen naar het sportpark toe en komt er een weg langs de sportvelden en de stadsgracht.

Het plan werd maandagavond gepresenteerd aan de Bolswarder sportverenigingen. Het ontwerp werd enthousiast en positief kritisch ontvangen en werden een aantal goeie punten aangedragen en is committent gegeven aan Sporthart om door te gaan naar de volgende fase, het ontwikkelen van een eerste planopzet inclusief financiering en tijdsplanning.

Op donderdag 8 december in Ons Gebouw volgt een openbare presentatie van de houtskoolschets voor alle belanghebbenden en belangstellenden. Hierbij zal het plan worden gepresenteerd aan de gemeente Súdwest-Fryslan.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.