Nieuwe rondvaartboot afgemeerd (video update)

Negen maanden hebben Brian de Kroon en Ivar Loos gewerkt aan de fluisterrondvaartboot voor Bolsward en Donderdagmiddag werd hij afgemeerd aan de opstapplaats naast het stadhuis.

Eigenlijk zijn ze het al een beetje als hun kindje gaan beschouwen na zoveel maanden bouwen en vooral ook omdat ze veel eigen inbreng hadden. De leerling van de opleiding scheepsmetaalbewerker van ROC de Friese poort vonden het een enorme buitenkans om dit project uit te mogen voeren.

Er werden soms hele dagen aan de “Oliekoek” gewerkt om er voor te zorgen at hij voor het echte seizoen zou gaan beginnen de boot klaar te krijgen.

Bennie Stevens, voorzitter van de stichting Rondvaartbot Bolsward is zeer tevreden over het eindresultaat. Hij zorgt ervoor tezamen met zo’n 10 andere vrijwilligers dat de boot in de zomermaanden door Bolsward kan varen. Ieder jaar komen er zo’n 2000 toeristen op de bijzondere rondvaart door de Bolswarer grachten af.

Dankzij een subsidie van de verschillende Bolswarder stichtingen een subsidie van de oude gemeente Bolsward en de provincie Friesland kon deze fluisterboot gebouwd worden

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.