Nieuwe rondvaart boot Bolsward

Donderdag 21 juni zal de nieuwe rondvaartboot van Bolsward aankomen in Bolsward, de boot die gebouwd is door leerlingen van  ROC de Friese Poort zal omstreeks 16.30 uur aanleggen bij de aanlegsteiger van het stadhuis.

In opdracht van Stichting Rondvaartboot Bolsward hebben leerlingen van de Friese Poort opleiding Watersportindustrie uit Sneek een Westlandpraam gebouwd die deze zomer door de grachten van Bolsward gaat varen. De rondvaartboot biedt plaats aan 12 personen en is een elektrisch aangedreven (fluister)boot.Brian de Kroon en Ivar Loos, 4e jaars leerlingen Watersportindustrie, werken sinds november 2011 aan dit project. De boot is als snijpakket binnengekomen en eerst tot een casco verwerkt. Brian en Ivar deden dit samen met Bouke Jorna en Pieter Buursma, tweedejaars leerlingen van de opleiding Scheepsmetaalbewerker uit Leeuwarden.

Vervolgens zijn de vierdejaars samen verder gegaan met het afbouwen van de boot. Werkzaamheden aan de boot variëren van het aanvragen van materiaal offertes en het inbouwen van het interieur en het elektrisch vaardeel tot het schuren, plamuren en schilderen van de boot. Al met al een unieke werkervaring voor beide leerlingen die dit jaar hun mbo diploma halen en verder willen studeren in het hbo. 

Op 20 juni a.s. wordt de boot te water gelaten bij jachtwerf RFU in Irnsum. Om 15.30 uur vindt dit bijzondere moment plaats. De beide leerlingen varen vervolgens de volgende dag naar Bolsward waar de boot in de zomermaanden gaat varen. De rondvaart wordt verzorgd door vrijwilligers, voor het meevaren is een vrijwillige bijdrage uiteraard welkom. Start is bij de Waag van het Stadhuis. Afhankelijk van het aantal liefhebbers maakt de boot per dag meerdere rondvaarten door de stad. De opleiding Watersportindustrie is onderdeel van het domein Maritiem van ROC Friese Poort. Naast deze opleiding biedt ROC Friese Poort ook de opleiding Maritieme Techniek aan. Een unieke niveau 4 vakopleiding die in Nederland alleen bij ROC Friese Poort in Sneek wordt aangeboden.


1 reactie

  1. Familie van Engelen schreef:

    Pracht boot. Vanuit Brabant naar Bolsward. Zaterdag om 12.15 uur geen kaartjes meer. We wachten ruim 1uur voor vertrek. Noch de gids en schipper controleren op toegangskaarten.We vragen mocht er eventueel ruimte zijn? Wij waren 2 wachtenden in de rij!! Maar vier “gehandicapten”zonder kaart, achter in de rij, kregen toegang! Geen probleem,wij zijn bevoorrecht gezond. Maar daarna komt ook nog een dame,die nog geen 2minuten,zonder entree kaart heeft staan wachten. Wordt niet gecontroleerd en uw medewerker geeft enkel de mededeling,na onze reactie….ik ga hier niet over in discussie!!!!!!! Klopt niet!! Jammer van onze gemiste boottocht. We hebben dubbel genoten van het straattheater. Dit alles is bedoeld als opbouwende kritiek. Hopelijk tot volgend jaar.Peter en Janine van Engelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *