Nieuwe rondvaart boot Bolsward

Donderdag 21 juni zal de nieuwe rondvaartboot van Bolsward aankomen in Bolsward, de boot die gebouwd is door leerlingen van  ROC de Friese Poort zal omstreeks 16.30 uur aanleggen bij de aanlegsteiger van het stadhuis.

In opdracht van Stichting Rondvaartboot Bolsward hebben leerlingen van de Friese Poort opleiding Watersportindustrie uit Sneek een Westlandpraam gebouwd die deze zomer door de grachten van Bolsward gaat varen. De rondvaartboot biedt plaats aan 12 personen en is een elektrisch aangedreven (fluister)boot.Brian de Kroon en Ivar Loos, 4e jaars leerlingen Watersportindustrie, werken sinds november 2011 aan dit project. De boot is als snijpakket binnengekomen en eerst tot een casco verwerkt. Brian en Ivar deden dit samen met Bouke Jorna en Pieter Buursma, tweedejaars leerlingen van de opleiding Scheepsmetaalbewerker uit Leeuwarden.

Vervolgens zijn de vierdejaars samen verder gegaan met het afbouwen van de boot. Werkzaamheden aan de boot variëren van het aanvragen van materiaal offertes en het inbouwen van het interieur en het elektrisch vaardeel tot het schuren, plamuren en schilderen van de boot. Al met al een unieke werkervaring voor beide leerlingen die dit jaar hun mbo diploma halen en verder willen studeren in het hbo. 

Op 20 juni a.s. wordt de boot te water gelaten bij jachtwerf RFU in Irnsum. Om 15.30 uur vindt dit bijzondere moment plaats. De beide leerlingen varen vervolgens de volgende dag naar Bolsward waar de boot in de zomermaanden gaat varen. De rondvaart wordt verzorgd door vrijwilligers, voor het meevaren is een vrijwillige bijdrage uiteraard welkom. Start is bij de Waag van het Stadhuis. Afhankelijk van het aantal liefhebbers maakt de boot per dag meerdere rondvaarten door de stad. De opleiding Watersportindustrie is onderdeel van het domein Maritiem van ROC Friese Poort. Naast deze opleiding biedt ROC Friese Poort ook de opleiding Maritieme Techniek aan. Een unieke niveau 4 vakopleiding die in Nederland alleen bij ROC Friese Poort in Sneek wordt aangeboden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.