Nieuwe parkeerterreinen voor Elfstedentocht fietsers en publiek

Dit jaar kunnen deelnemers aan de Fietselfstedentocht niet meer parkeren in de berm tussen de secundaire weg van Bolsward naar Nijland en het naastliggende fietspad.

Routecoördinator Bolsward Edwin Stevens: “die situatie was onoverzichtelijk en werd daarmee te gevaarlijk”. Vanaf de A7 wordt men naar het parkeerterrein bij De Mande en een weiland net buiten Nijland geleid om daar de auto te parkeren.

Vandaar kun je naar de start fietsen, een warming-up van ongeveer 3 km. Wel bestaat de mogelijkheid om fietsers af te zetten (‘in tút en derút’) op de rotonde Kloosterlaan vlak vóór Bolsward.

Ook voor de toeschouwers zal er iets veranderen wat het parkeren betreft. Veel mensen willen ’s middags hun fietshelden bij de finish aanmoedigen. Voor de niet-deelnemers is er daarom een parkeerterrein ingericht aan de Twibaksdyk, tegenover transportbedrijf Lootsma. Vanaf de provinciale weg N359
(Leeuwarden/Lemmer) wordt men door vrijwilligers van sc Bolsward naar het parkeerterrein geleid. Vandaar is het nog ongeveer 300 meter naar het finishterrein aan de Gysbert Japicxlaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *