Nieuwe muziekinstrumenten C.M.V. Oranje

De afgelopen tijd heeft C.M.V. Oranje een grote investering in nieuwe instrumenten kunnen doen, door financiële steun van meerdere stichtingen. De aanschaf van nieuwe instrumenten was noodzakelijk om de groei van de vereniging door te zetten en de klank van diverse secties te verbeteren.

Door de groei van de muziekvereniging, was het noodzakelijk een investering te doen en nieuwe instrumenten aan te schaffen om enerzijds de groei van de vereniging bij te kunnen blijven en anderzijds om de klank van zowel het fanfareorkest als het slagwerkensemble te verbeteren.

Stichtingen
Met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland, het Sint Anthony Gasthuis, De Hendrick Nannen en Catrijn Epesstichting, Stichting Het Weeshuis, Stichting Woudsend anno 1816 en de P.W. Janssen’s Friesche Stichting heeft muziekvereniging Oranje meerdere slagwerk- en blaasinstrumenten kunnen aanschaffen, waaronder buisklokken, concerttoms, een concertmarimba, een vibrafoon, twee concertxylofoons en vier nieuwe bugels. De instrumenten zijn geleverd door muziekhandel Van der Glas uit Heerenveen en door muziekhandel Adams uit Ittervoort (Limburg).

Uitbreiden
Met de nieuwe instrumenten wordt de klank van diverse secties van het fanfareorkest en van het slagwerkensemble beter. Tevens kunnen alle leden met deze instrumenten op kwalitatief goede instrumenten spelen en kan de vereniging verder uitbreiden. Met de nieuwe instrumenten kan de vereniging de komende tientallen jaren vooruit.

C.M.V. Oranje bedankt bovengenoemde stichtingen voor hun financiële bijdrage waarmee de aanschaf van de nieuwe instrumenten gerealiseerd kon worden.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.