Nieuwe glaspanelen voor Broerekerk

De gebarsten glazen dak panelen van de Broerekerk worden volgende  week vervangen. Al vrij snel na de plaatsing van de eerste panelen vertoonde dee eerste serie barsten. Nadat deze waren vervangen vertoonden ook enkel van de vervangen panelen barsten.

De firma Octatube uit Delft besloot eerst onderzoek te gaan doen naar de oorzaak voordat de panelen weer zouden worden vernieuwd. Dat technisch onderzoek is nu na vijf jaar afgerond en dat betekend dat vanaf maandag de gebarsten panelen worden vervangen. Voor de gemeente zijn er geen kosten aan verbonden, alles valt nog onder de garantie. Overigens is er voor bezoekers nooit gevaar geweest door de barsten. De panelen waren zo gemaakt dat ze niet uit elkaar konden vallen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.