Nieuwe brandweerwagen voor Bolsward.


Dit gaat hem worden, een Dutch Rescue Vehicles TS 4×2 van het merk Man. Hiermee zal in 2012 de huidige tankautospuit wagen van het brandweerkorps Bolsward vervangen worden.

De huidige Dennis is uit het jaar 1996 en gaat volgend jaar met pensioen. Nadat eind vorige jaar de toenmalige Bolswarder gemeenteraad al akkoord was en budget gereserveerd had, is in 2011 ook de gemeenteraad van de nieuwe fusiegemeente akkoord gegaan met de aanschaf van een nieuwe wagen. 

Vanuit het vrijwilligerskorps is een werkgroep samengesteld die samen met de Korpsleiding de voor- en nadelen hebben afgewogen. Omdat een eventuele combinatieinrichting van blussen zowel water als schuim niet meer in de regionale mantelovereenkomst aangeboden werd, is gekozen voor de traditionele blusmethode met water. Deze keuze, samen met de mogelijke inrichtingsopties hebben het mogelijk gemaakt om binnen het gestelde budget te blijven.

Na vijftien jaar (bijna altijd) trouwe dienst is de huidige TS (Tankautospuit) van Brandweer Bolsward aan vervanging toe.  Naar verwachting zal begin 2012 de huidige Engelse Dennis Brandweerwagen met pensioen gaan. Deze wagen blijft echter in de regio beschikbaar ter vervanging voertuigen die, om welke reden dan ook, tijdelijk niet operationeel meer zijn. Bijvoorbeeld bij onderhoudsbeurten of storingen.

De nieuwe TS zal worden geleverd door Dutch Resque Vehicles uit Hoogeveen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *