Nieuwe bomen Grote Dijlakker

Binnenkort zal er begonnen worden het opknappen en aanpassen van de Grote en Kleine Dijlakker. Maar of dat tot veel overlast valt nog te bezien

Dat komt omdat er momenteel te weinig budget is om bepaalde zaken goed aan te pakken. Want ook al verkeerd de  houten walbeschoeiing aan de kant van de Kleine Dijlakker in slechte staat, er is volgens de gemeente geen voldoende budget aanwezig om dit mee te nemen in de huidige plannen. De kade staat wel hoog op de planning en zal door de gemeente  als één van de eerste stukken worden opgepakt, zodra er weer budget beschikbaar is.

Ook de Driekoningenpost en Martinipost verkeren in slechte staat. Deze bruggen zitten niet in het huidige onderhoudsplan. Maar de gemeente laat weten in een brief aan de bewoners van de straten:” Mocht tijdens de uitvoering blijken dat er financieel ruimte is om dit mee te nemen, dan zullen we dat niet laten”.

Ook zullen er nieuwe bomen worden geplant aan de Grote Dijlakker tussen de Brouwerspost en de Drieposten, maar één en ander is  nog afhankelijk van de financiële middelen. Wel zullen er minder bomen komen dan de huidige 19. De gemeente zegt hierover:” Als we de oorspronkelijke plantafstand zouden hanteren dan zullen de kronen van de nieuwe  bomen elkaar snel raken en ontstaat een ongewenst donker straat beeld. Veel van de huidige bomen verkeren in een zeer slechte staat. Alleen de bomen in de nabijheid van de twee eerder genoemde bruggen doen het goed.

Om de omwonenden tegemoet te komen plaatst de  gemeente een grotere maat boom, zodat er eerder een volwassen beeld zal ontstaan. Er is gekozen voor de  Tilia cordata Greenspire ook wel winterlinde genoemd. Dit betreft bomen die volgens de gemeente minder gevoelig zijn voor luis die de plakkende afscheiding veroorzaakt.

De Driepostenbrug, die de Grote Dijlakker en de Broerestraat met elkaar verbindt, zal in ieder geval wel aangepakt worden.

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.