Nieuwe bestuursvoorzitter voor Tellens en Plantein

Johan Krul wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de beoogde fusieorganisatie Plantein en Zorggroep Tellens. Hij volgt daarmee Tellens-bestuurder Arend Schenkel (63) op en Plantein interim-bestuurder Bernard Arnold. Johan Krul start op de beoogde fusiedatum van 1 januari 2016. 

Johan Krul is momenteel nog bestuurder van woningcorporatie Acantus in de provincie Groningen en kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Dit is een prachtige baan in een gebied dat ik door mijn vorige functie als gemeentesecretaris van de gemeente Súdwest Fryslân goed ken in een sector die sterk in beweging is.”

Ook de mede-bestuurder van de fusieorganisatie, Anneke Aldenkamp, is content met zijn benoeming. “Johan Krul brengt veel enthousiasme, kennis en energie mee. Ik kijk er naar uit om samen met hem de ambities van de fusieorganisatie te realiseren. Natuurlijk kunnen wij deze ambities alleen maar echt realiseren samen met alle andere collega’s in de nieuwe organisatie: samen nog betere ouderenzorg leveren.”

De nieuwe organisatie is werkzaam in de gemeenten Súdwest-Fryslân, Littenseradiel, De Fryske Marren, Franekeradeel en Tytsjerksteradiel. De organisatie telt ca. 2.800 medewerkers, die vanuit  ruim 30 locaties verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan zorg- en dienstverlening aan ruim 3.000 ouderen, van thuiszorg tot en met intensieve verpleeghuiszorg. De naam van de fusieorganisatie wordt in het najaar bekend gemaakt.

Foto:Linkedin

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.