Nieuwbouwplannen Sonnema bijna rond

Sonnema Berenburg zal nog dit jaar beginnen met de nieuwbouwplannen in en rondom de oude watertoren van Bolsward aan De Marne.

Foto via Fries Trading Vastgoed

Sonnema kocht de 37,4 meter hoge toren in 2015 en gaf toen al aan dat er de nodige tijd genomen zou worden voor de nieuwbouw. Die tijd lijkt nu nabij want, zo geeft vestigingsleider Gelkje Schotanus aan, zijn de vergunning bijna rond en dat zou in theorie kunnen betekenen dat dit jaar nog begonnen kan worden met de bouw van een nieuw bezoekerscentrum en productiehallen.

De toren is een monument en dat betekent dat er niet veel aan het uiterlijk van de toren mag veranderen. Daarom zal alleen het beton, wat nu op de toren zit, verwijderd worden. Hierdoor komt de originele stenen muur weer in het zicht.

Om de toren zullen dan de productiehallen worden gebouwd.

Bij Sonnema, die nu nog op de Stoombootkade is gehuisvest, werken 12 mensen.

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.