Nieuw woonhuis voor ouderen met dementie in Witmarsum

September, aanbieder van liefdevolle zorg aan mensen met geheugenproblemen (Dementie, ziekte van Alzheimer), opent in Witmarsum haar derde locatie.

Naar verwachting kunnen de toekomstige bewoners vanaf december terecht in een van de zeventien appartementen in het voormalige gemeentehuis aan de Arumerweg 53 in Witmarsum. Op 21 september is er een informatieavond voor geïnteresseerden; er zijn nog appartementen beschikbaar.

Michiel van Putten, oprichter van September, en Frisia Invest zetten recentelijk hun handtekening onder de overeenkomst waarmee de verbouwing in gang gezet kon worden. “Wij zijn blij de stap naar het noorden van het land te kunnen zetten. De locatie is prachtig gelegen in het dorp en dichtbij de Friese natuur. Het oude gemeentehuis biedt de rust die onze bewoners zo waarderen. Maar tegelijkertijd wonen ze midden in het dorp en nemen ze voor hun gevoel nog volop deel aan het leven.”

‘Liefde, aandacht, betrokkenheid zijn de waarden waarop we bouwen’
September is uitgegroeid tot een toonaangevende zorgverlener aan mensen met geheugenproblemen. De bewoner staat centraal. “Liefde, aandacht en betrokkenheid zijn de drie kernwaarden waar we onze zorg op bouwen. Dat betekent automatisch kiezen voor kleinschaligheid. Zodat we niet naar minuten hoeven te kijken, maar alle aandacht kunnen geven aan degene die het toekomt”, licht Michiel van Putten toe.

September aanpak voorziet in snel groeiende behoefte
De groep mensen met geheugenproblemen neemt jaarlijks toe met 30.000 personen. Tegelijkertijd verlangen bewoners en directe familie steeds nadrukkelijker naar zorg die aansluit op hun wensen in plaats van die van de zorginstelling. Door het beperkten van overheadkosten maakt September persoonlijke zorg betaalbaar. Hierdoor neemt de kwaliteit van leven voor bewoners van September-huizen toe. “Bij ons kan een bewoner Sticky Fingers van de Rolling Stones luisteren, omdat wij weten dat dat zijn lievelingsmuziek is. Juist deze kleine dingen houden mensen vitaal. En voor de familie valt vaak een last van de schouders. Zij komen voor gezelligheid op bezoek in plaats van zich met de zorg voor hun familie bezig te moeten houden.”

September kiest bewust voor een platte organisatie. Zorgverleners zijn daarin belangrijker dan de vaak overbodige en dure zorgmanagers, wat de ruimte creëert om in September-huizen twee keer meer verzorgend personeel aan te bieden dan in veel gangbare verzorgingshuizen.
Daarnaast houdt het drukken van deze overhead September betaalbaar voor een breed publiek. Bewoners met AOW en een klein aanvullend pensioen of eigen vermogen kunnen bij het nieuwe woonhuis aan de Arumerweg wonen vanaf 1250 euro per maand. De huur, servicekosten, eten en drinken, wassen en strijken en alle andere huishoudelijke werkzaamheden zijn hierin opgenomen. Bewoners met een (CIZ) indicatie tot verblijf en een ZZP-5 kunnen bij September wonen. De kosten voor kwalitatieve zorg kunnen worden vergoed vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). September heeft alle kennis en ervaring om familie van bewoners te helpen bij het aanvragen van een PGB. Bewoners van de huizen van September komen in aanmerking voor de lage eigen bijdrage voor de zorg, waardoor het wonen in veel gevallen niet duurder, en voorkomend zelfs voordeliger is dan het verblijf in een regulier verpleeghuis.

De werving en selectie van personeel is inmiddels gestart. “We zijn op zoek naar mensen met een groot hart voor ouderen met geheugenproblemen. Een hecht team dat betrokken is en meedenkt over de toekomst en de zorg voor haar bewoners. Dit resulteert in kwalitatief hoogwaardige zorg vanuit liefde voor de mensen en het vak: aandacht voor mensen. Het is fantastisch om dit met ons team voor elkaar te krijgen ook hier in Witmarsum, Friesland” aldus van Putten.

Meer informatie
Kom naar de informatiebijeenkomst op woensdag 21 september in ‘De Gekroonde Roskam’, Kaatsplein 3-5-7- in Witmarsum.
Vanaf 19.00 is de zaal open, de informatiebijeenkomst start om 19.30.
De oprichters van September en het betrokken zorgteam heet u van harte welkom op 21 september.

Kijk voor meer informatie alvast op www.wonenbijseptember.nl<http://www.wonenbijseptember.nl>.
Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met Caroline Krol, leidinggevende wonen bij September Witmarsum via caroline @wonenbijseptember.nl

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.