Nieuw speeltoestel voor De Bron in gebruik genomen

Filevorming en veel blije en vrolijke kindergezichten waren er vanmorgen te zien op het schoolplein van cbs De Bron. Vandaag werd namelijk het nieuwe speeltoestel in gebruik genomen. En dat zorgde ervoor dat de kinderen direct gebruik gingen maken van het nieuwe speeltoestel.
Met een grote schaar wordt het lint doorgeknipt

“Het vorige speeltoestel brandde 26 juli 2016 volledig af door brandstichting. Omdat het vakantie was en de school gesloten waren alleen de kinderen van de kinderopvang die getuige waren van de brand. Ze waren flink onder de indruk en vonden het allemaal heel erg dat er na de vakantie geen toestel meer stond”: Aldus Lútsen Renema, interim directeur van cbs De Bron

Filevorming op het speeltoestel

De school heeft na de brand direct opdracht gegeven alles weg te halen en vervolgens in afwachting van nieuw toestel de plek voorlopig te betegelen. Het toestel is destijds in 2013 met allerlei acties als onderdeel van een algemene opknapbeurt van het schoolplein er gekomen.

De daders van de brandstichting melden zich na de brand via hun ouders bij de school.  Renema:”We hebben met de jongens die betrokken waren in samenspraak met hun ouders goede gesprekken gevoerd. Ze wilden graag wat voor de kleuters van de school terugdoen. Zo hebben ze in de herfstperiode het plein geveegd en de bladeren opgeruimd. Daarnaast hebben ze ook nog vuurwerkresten opgeruimd na oud en nieuw”.
Het speeltoestel zou al eerder geplaatst worden maar door de verschillende vorstperiodes en slecht weer is plaatsing al een paar keer uitgesteld. Hierdoor werd het geduld van de kinderen aardig op de proef gesteld. Maar dat maakte de feestvreugde er niet minder om, het speeltoestel werd na de ingebruikname direct weer volop gebruikt alsof er nooit geen brand is geweest.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.