Nieuw plan Westergoawei

Dorpsbelang Waaksens heeft Gedeputeerde Poepjes een nieuw plan aangeboden voor de gevaarlijke kruispunten in de Westergowei, dit meldt Omrop Fryslan.

Het gaat om de kruispunten Bolsward-Noord, Burgwerderhoek,Wommels zuid en Wommels Noord. Op deze verschillende kruispunten vielen de afgelopen jaren verschillende doden en gewonden. De verschillende dorpsbelangen hadden daarom al de nodige gesprekken gevoerd bij de verschillende politieke partijen en Statenleden.

In het plan van de provincie gaat de Westergoawei over kruisende wegen, dorpsbelang wil het net andersom. Die denken dat door de Westergoawei te laten zakken er geen grond aangekocht hoeft te worden en dat er geen onteigeningsprocedures hoeven worden gestart. Daarnaast passen de plannen binnen het budget.

In totaal gaat de aanpak rond de 16 miljoen euro kosten. Voor ieder kruispunt zo’n 4 miljoen euro. Het geld voor de aanpak komt uit verschillende infrastructuurprojecten bij de provincie waar nu geld over is en daarom gebruikt kan worden voor deze gevaarlijke weg.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.