Nieuw kunstwerk voor Bolsward

Onder grote publieke belangstelling is zondagmiddag een nieuw kunstwerk onthuld op de rotonde aan de oostkant van Bolsward.

v.l.n.r. de heer Tolsma, Hennie Kuiper, de heer Hilarides, de Heer Tolsma en kunstenaar Hans Jouta

Het bestuur van de Fietselfstedentocht is de initiatiefnemer en gever van het beeld aan Bolsward. Hans Jouta te Ferwert is de ontwerper van het beeld. Het kunstwerk heeft de vorm van de route van de Elfstedentocht en is driedimensionaal.Boven op de route is een peloton fietsers die de route op fietst, vanaf de zijkant is in het midden een pompeblêd te zien waarmee de kunstenaar Bolsward wil symboliseren als hart van de Elf steden en fietsstad van het Noorden.

Het beeld werd onthuld door de heren Reitsma, Tolsma en Hilarides, drie mannen die de Elfstedentocht op de fiets 60 keer of meer hebben afgelegd en door Hennie Kuiper, drie maal Elfstedentcht bedwinger maar vooral bekend vanwege zijn medailles op de Olympische Spelen en andere wielrenprestaties.

Het kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door steun van de Stichting
Het Weeshuis, het Sint Anthony Gasthuis, de Hendrick Nannes- en Catrijn Epesstichting, allen te Bolsward, het Fonds Bolsward Dronrijp 1993, het kernenfonds van de gemeente Súdwest-Fryslân en het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *