Nieuw dak Broerekerk nog niet in zicht

De oude gemeente Bolsward maakte in december, vlak voor de fusie, bekend dat de gebarsten glazen panelen van de Broerekerk in 2011 vervangen zouden worden, maar het wordt niet eerder dan in 2012.

Uit navraag bij de gemeente blijkt dat het dit jaar niet gaat lukken. De planning is nu dat de glasplaten in februari worden vervangen. Dit heeft te maken met het feit dat het specialistisch werk is. het glas is al kapot vanaf de plaatsing. In 2006 werd het geplaatst, maar al vrij snel kwamen er barsten en scheuren te voorschijn.

De panelen zijn bijzonder vanwege het feit dat ze gebogen zijn maar hierdoor bleek dat ze gevoelig waren voor de temperatuursverschillen. Ze werden na de eerste barsten vervangen. Bij de oplevering waren wederom scheuren en barsten zichtbaar. Sommige Bolswarders vinden dit perfect passen bij de ruïne van de Broerekerk. Maar de gemeente Bolsward wilde ongeschonden gebogen glas in het dak. In bijna 20 glas panelen zitten momenteel barsten. Dit levert overigens geen gevaar op voor de bezoekers.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.