Nieuw boothuis voor Bolswarder Watersportvereniging

Een lang gekoesterde wens van de Bolswarder Watersport vereniging (BWS) gaat binnenkort in vervulling, het oude schiphuis aan de Workummertrekweg zal worden gesloopt om vervolgens plaats te maken voor een geheel nieuw onderkomen op een net iets andere locatie.

Achter het huidige schiphuis liggen nu nog enkele volkstuintjes, die gaan verdwijnen en vervolgens zal hier een aanlegsteiger van bijna 70 meter komen plus het nieuwe onderkomen van de BWS die een afmeting heeft van 69 bij 12 meter.

Volgens voorzitter Doet Boermans is het nieuwe schiphuis een geweldige stimulans is voor de vereniging en voor Bolsward en omstreken.”Een eigen ruimte waar de optimisten komen te liggen en de jeugd van Bolsward de zeilbootjes kunnen optuigen, maar ook waar leden elkaar advies kunnen geven over technische mogelijkheden zoals schuren,plamuren en lakken. Kennis delen, kan veel besparen”:Aldus Boermans

De BWS organiseert activiteiten als sloepentochten, optimist zeilen en ook het organiseren van de kampeernacht in samenwerking met Vitaloo. Ook worden workshops gehouden voor de leden.Hierdoor neemt de belangstelling voor de vereniging toe, aldus Boermans.

 

Maar de leden zullen wel flink de handen uit de mouwen moeten steken en gelukkig is de inzet onder de leden groot. Zo is er een bouwcommissie van 8 leden van de BWS druk bezig met de ontwikkeling van het nieuwe schiphuis.

Wanneer de eerste schep de grond in gaat is nog niet bekend, wel is duidelijk dat de plannen voor 1 januari 2016 klaar zullen zijn. Meer informatie over de Bolswarder watersportvereniging vindt u op de website http://www.bolswarderwatersport.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.