Nieuw asfalt voor brug Uitwellingerga: brug 6 januari afgesloten

Op vrijdag 6 januari wordt het asfalt op de brug Uitwellingerga vervangen. Vanwege de werkzaamheden is de brug voor het autoverkeer tussen 07.00 uur en 17.00 uur afgesloten. Fietsers en hulpdiensten kunnen wel passeren.

Schade voorkomen

De brug heeft, sinds de afsluiting van de A7 tussen Sneek en Joure, te maken met een veel groter verkeersaanbod dan normaal. Hierdoor is schade aan het wegdek en de brug ontstaan. Om verdere schade te voorkomen werd eerst al een maximum snelheid van 30 kilometer per uur ingesteld.

Afgelopen maandag werd in overleg met de gemeente Súdwest-Fryslân een verkeersregelinstallatie geplaatst. Die zorgt er voor dat het verkeer gedoseerd kan passeren. Dit alles moet verdere schade aan het wegdek en de brug voorkomen.

Nieuw asfalt

Door het verwijderen van het beschadigde asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt kan het wegverkeer op een veilige manier gebruik blijven maken van de brug.

Wel blijft het noodzakelijk, om eventuele nieuwe schade aan het asfalt en de brug te voorkomen, om de maximum snelheid van 30 kilometer uur in stand te houden en ook blijft de verkeersregelinstallatie staan. Alleen op deze manier kan de brug door het wegverkeer gebruikt blijven worden.

Rijkswaterstaat voert de werkzaamheden uit en kan deze op korte termijn alleen overdag inplannen vanwege de beschikbaarheid van de asfaltmachine en het personeel.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân, foto: Wikimedia Commons

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.