NICSZ in finale Kleine Prijs

De jonge mannen van de Bolswarder band NICSZ hebben een plek bemachtigd in de finale van de provinciale bandwedstrijd Kleine Prijs van Fryslân 2014.

Deze vindt plaats op zaterdag 7 juni in poppodium Romein in Leeuwarden. Tijdens de finale maken de Bolswarders kans op studiotijd, een videoclip en mooie optredens op bijvoorbeeld Eurosonic en Freeze.

NICSZ won de finaleplek nadat de jury, tijdens de halve finale in poppodium Het Bolwerk in Sneek, de band unaniem aanwees als aanstormend talent en de jongens daarom een wildcard toebedeelde.

De band werd opgericht in het jaar 2000 en inmiddels heeft het viertal al meer dan 100 optredens achter de rug. De jongens deelden zelfs al het podium met acts als Krystl, Case Mayfield en Blaas of Glory. Klaas Zijlstra, Sytse de Witte, Willem Zijlstra en Sjoerd de Vries (gemiddelde leeftijd nu: 18 jaar!) maken naar eigen zeggen een eigenzinnige mix van melodieuze, en soms in hoog tempo gespeelde, poprocknummers met punk- en funkinvloeden. Mooi opgebouwde liedjes, lekker gitaarwerk, meerstemmige zang en vooral speelplezier zijn de pijlers van deze jonge Friese band.

 

(via Groot Sneek)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.