Nicsz geselecteerd voor Demo & Win

De Bolswarder band Nicsz is geselecteerd voor de opnamesessies van de eerste editie van Demo en een Kans.

Demo en een Kans is een bandcontest die bands de mogelijkheid geeft om en een goede demo op te nemen en die demo direct bij de juiste mensen te laten belanden.

De band zal met nog 11 andere bands in één van de topstudio’s van Nederland een demo gaan opnemen, namelijk de Legacy Studio. Die opnames worden daarna doorgestuurd naar de jury van Demo en een Kans, bestaande uit onder andere Guido Aalbers (was mixer/producer bij o.a. Coldplay, Bertolf, Muse), Erroll Antonie (A&R manager bij Universal) en Mischa van den Ouweland. (directeur/programmeur Popronde).

NICSZ is een eigenzinnige mix van melodieuze en soms in hoog tempo gespeelde poprock nummers met punk en funk invloeden. Mooi opgebouwde liedjes, lekker gitaarwerk, meerstemmige zang en speelplezier zijn de pijlers van deze jonge Friese band.

Nicsz bestaat inmiddels vier jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een veelzijdige rockband met meer dan honderd optredens op de teller. Naast eigen optredens stond de band in het voorprogramma van o.a. Krystl, Lucas Hamming en Mattanja Joy Bradley, waren ze te gast bij 3FM en Omrop Fryslân en speelden ze op diverse festivals. Begin 2014 zag debuutalbum Mr. het licht, een album vol pakkende poprock nummers waarmee de band de finale van de Kleine Prijs van Fryslân haalde. Met zijn vlammende gitaarspel werd Klaas Zijlstra hier uitgeroepen tot de beste gitarist van Friesland.

in in!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.