Nicole Steigenga wint NK junioren

De 17 jarige Nicole Steigenga uit Exmorra is zondag Nederlands kampioen geworden bij het NK fietsen voor junioren bij de dames.

In een mooie wedstrijd waarbij lange tijd een kopgroep de wedstrijd leek te beslissen kwam alles in de voorlaatste ronde weer bij elkaar en ging men ervan uit dat een sprint de winnaar zou opleveren. Maar Nicole wilde niet op die sprint wachten en sprong met nog een kilometer te gaan uit het peleton weg. En

In de laatste ronde probeerden een drietal dames waaronder ook Nicole Steigenga uit de greep van het peloton te komen, maar werden met nog een vijftal kilometers te gaan weer door het peloton opgeslokt. Dat bood perspectief voor de plaatselijke favoriet Arianna Pruisscher uit Nieuw Dordrecht die over een vlijmscherpe eindsprint beschikt. Dat wist Nicole ook die, met nog een kilometer te gaan,  wegsprong en met een kleine voorsprong op het peloton de Nederlandse titel binnen haalde.

Woensdag maakt Nicole wederom kans op een titel, dan is namelijk het NK tijdrijden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.