Nestkasten vogelwacht populair

De nestkasten die de vogelwacht van Bolsward e.o. in Bolsward heeft hangen zijn populair bij de vogels, Vooral de kool en pimpelmezen mogen er graag nestelen.

In totaal heeft de vogelwacht 75 kastjes in en om Bolsward hangen. De meeste daarvan zijn bedoeld voor de kleine vogels zoals de mees en mus. Daarnaast hangen er nog een aantal nestkasten met een grotere opening en waar vorig jaar een boomklever, een specht en een holenduif succesvol hun legsel groot wisten te brengen. In de “meeskasten” wisten in totaal 2 huismus-, 5 ringmus-, 17 pimpelmees en 27koolmees- koppeltjes jongen groot te brengen. Bij drie andere koolmees en pimpelmees stelletjes lukte het niet om voor nageslacht te zorgen.

(foto nestkast: Jan Kroese)

Daarnaast laat de vogelwacht via twitter weten dat er sinds vorig jaar een toename is van het aantal weidevogel broedparen in het nazorg gebied van de vogelwacht. De grutto werd het meest geteld, gevolgd door de kievit. 

 (bron:Twitter)

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.