Negenklapper voor sc Bolsward (za)

IJLST – In de laatste wedstrijd van het seizoen heeft Sc Bolsward (za) ongenadig hard uitgehaald tegen IJVC uit IJlst. De gastheren waren geen partij voor de ploeg van Wilco de Bakker, die met name na rust de score ruim opvoerde. Na een 2-0 ruststand stond er na 90 minuten een 9-0 eindstand op het scorebord, in een wedstrijd waarin zelfs keeper René Nieuwenhuis een doelpunt meepikte.

Dat het de eerste helft ‘slechts’ 2-0 was, kwam door slordigheid van de Bolswarders zelf. Topscoorder Bart Gietema voegde via een kopbal en een intikker twee treffers toe aan zijn indrukwekkende seizoenstotaal en bepaalde daarmee de ruststand.

Na rust was IJVC speelbal van Sc Bolsward. De bezoekers konden doen en laten wat ze wilden. Gietema maakte nog 3 doelpunten en kwam daarmee op 33 treffers dit seizoen. Daarmee voert hij de topscoorderslijst aan in de vierde klasse A.

Sc Bolsward kreeg in totaal 2 penalty’s, waarvan de laatste uiterst koelbloedig door keeper René Nieuwenhuis werd binnengeschoten. De ingevallen linksback Eli Rosenau reageerde attent op een rebound en kon bij de tweede paal, na een lange rush, ook zijn doelpuntje meepikken.

De overige treffers werden door de IJVC’ers in eigen doel gewerkt, waarbij met name de laatste treffer hoogst opmerkelijk was. De rechtsback van IJVC werd aangespeeld door zijn keeper, maar zat hier kennelijk niet op te wachten, waarop hij de bal even zo hard weer –doeltreffend- terugschoot.

Een typerend slot van een zeer eenzijdige wedstrijd. Het levert de ploeg van De Bakker echter geen resultaat op. Voor de gewenste nacompetitie waren ze afhankelijk van het resultaat Beetgum – Heeg, maar dat viel voor de Bolswarders nadelig uit. Sc Bolsward eindigt de competitie als 5e.