Nederlandse records voor Liesette Bruinsma

Van 19 t/m 22 juni was zwemster Liesette Bruinsma te vinden in het Sloterparkbad te Amsterdam.

In dat weekend vonden daar de Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen lange baan plaats. De zwemster stond ingeschreven voor 7 afstanden: de 400m vrije slag, de 200m vrije slag, de 100m vrije slag, de 50m vrije slag, de 200m wisselslag, de 100m rugslag en de 100m schoolslag.

Voor de donderdag stond de 400m vrije slag gepland die zwom zij in een tijd van 6:09,85 met deze tijd eindigde ze als 5de. Voor de volgende dag stond alleen de 50 vrije slag gepland die Liesette zwom in: 36,33 seconden daarmee eindigde ze als 10de. Op zaterdag ochtend zwom Liesette Bruinsma de 100 rugslag in een tijd van: 1:43,91 werd ze 9de wat net geen finale plaats inhield. In de middag zwom Liesette de 200m vrije slag, ze eindigde als 6de in een tijd van: 2:52,06 een persoonlijk record van 26 seconden.

De zondag werd voor Liesette de drukste dag van het toernooi ze zwom op deze dag 5 keer. Het begon met de 100m schoolslag in een tijd van: 1;36:40 een nieuw Nederlands record voor S12. Ze plaatste zich als 3de voor de finale. Daar na moest ze al snel de 100m vrije slag waar ze een pr zwom van ongeveer 2 seconde de tijd is; 1:20,51 daarmee plaatste ze zich als 8ste voor de finale. Op de 200m wissel zwom Liesette een tijd van 3:19,97 wat ook weer een nieuw Nederlands record voor S12 opleverde. Ze eindigde als 6de. Voor de middag stonden de 100m schoolslag en de 100m vrije slag finales op het programma. De 100m schoolslag kwam als eerst die Liesette zwom in: 1:36,65. Wat een bronzen medaille opleverde. Als laatste afstand voor dit toernooi was de 100m vrije slag aan de beurt in een tijd van: 1:20,48. Een persoonlijk record van 0,03 seconden.

‘Het was een geweldig weekend ook heel gezellig, ik heb veel geleerd,’: zegt Liesette Bruinsma. Over 2 weken zal Liesette deelnemen aan de Europese Jeugd Kampioenschappen. Daar zal de 100m schoolslag en de 100m vrije slag worden gezwommen.

Wilt u Liesette Bruinsma naar de top helpen? Dat kan via: www.talentboek.nl. Op deze site heeft Liesette een profiel waar mensen geld kunnen doneren om haar doel te bereiken.