Nederland wint eerste WK duel

Het Nederlands damesvoetbal elftal heeft in Edmonton de wedstrijd tegen Nieuw Zeeland gewonnen.

Het was een fysiek zware wedstrijd en ook de uit Hichtum afkomstige keepster Loes Geurts merkte dat, in een duel werd ze nogal hardhandig over de doellijn gewerkt. Maar aan de bal was Nederland sterk en dat leverde na een half uur de 1-0 op. Lieke Martens scoorde met een mooie krullende bal.

De tweede helft was voor Nieuw Zeeland, het team kreeg veel corners en daarbij werd Geurts veelvuldig in de weg gelopen maar de ervaren keepster liet zich het kaas niet van het brood eten. Aanvallend had Nederland niet veel meer in te brengen maar ook Nieuw Zeeland kon niets meer laten zien zodat de eerste WK winst voor Oranje een feit was.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.