Nederland is stil…..(video)

Het was 2 minuten stil in Nederland, om klokslag 20.00 uur werden de oorlogsslachtoffers herdacht die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Ook in Bolsward werd stilgestaan en wel op twee plaatsen. Een grote groep mensen trok in een tocht van de Blauwpoortsbrug naar het monument op Marnezijl, een kleine groep mensen kwam samen bij het monument ter nagedachtenis aan de bemanning van The Snowgoose.

De bommenwerper die in 1943 in het weiland aan de Cnossenlaan neerstortte. Hierbij kwamen negen jonge mannen om het leven.

Eerder die dag brachten vier Amerikanen een bezoek aan het monument het waren familieleden van Norman Nelson, één van de bemanningsleden. Ze waren naar Bolsward gekomen om te zien waar hun oom om het leven was gekomen in de Tweede Wereldoorlog. Een zuster van Norman leeft nog steeds (95) en voor haar kwamen ze naar de Cnossenlaan om foto’s en een film voor haar te maken, zodat zij kan zien hoe de bemanning van The Snowgoose wordt herdacht. 

Op bovenstaande foto v.l.n.r. Lynda Brown Nelson, Joanne Nelson, Ann Nelson en Roger Nelson

Lees ook: Opdat we niet vergeten

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.