Natuurlijk Avontuurlijk schoolplein Sint Maarten

Eindelijk was het dan zover! Nadat ze 3 weken hadden gezien hoe het nieuwe, natuurlijk avontuurlijke schoolplein werd aangelegd, konden de kinderen van de Sint Maartenschool hun nieuwe plein  in gebruik nemen.

Een Natuurlijk Avontuurlijk schoolplein voor de kinderen van de school, van de buurt en van heel Bolsward. Een open schoolplein voor iedereen die wil spelen!

Het was januari 2014 dat de werkgroep Natuurlijk Avontuurlijk geïnstalleerd werd. Een werkgroep bestaande uit ouders en leerkrachten ging aan de slag en had al snel de keuze gemaakt voor natuurlijk avontuurlijk spelen. Plannen maken, financiële acties organiseren, fondsen werven en zelfwerkzaamheid plannen en organiseren. Dat waren de activiteiten waar de werkgroep mee bezig was.

Al snel werd DonkerGroen uit Sneek in de arm genomen om de plannen verder uit te werken. Leerlingen werden geïnformeerd en betrokken bij de plannen. Via de leerlingenraad van de school en in de klassenvergaderingen werd informatie uitgewisseld en bouwde de school verder aan de plannen. Een heuse ‘Pleintest’door en voor kinderen moest uitwijzen of de definitieve plannen door de leerlingen werden goedgekeurd!

Ook de buurtvereniging  en de naaste buren werden uitgenodigd voor een informatieavond om ook hen bij de plannen te betrekken. Dat werd een geanimeerde en informatieve avond.

Omdat het budget niet toereikend was en is, besloot‘het technisch hart’ van de school een aantal elementen van de bouw zelf ter hand te nemen. En hoe!! In eendrachtige samenwerking werd menig avond- en weekend-uur besteed aan de realisatie van dit schoolplein. En het resultaat mag er zijn! Dat SAMENwerken met hoofdletters geschreven wordt, is in dit project wel zichtbaar.

Met als thema ‘Dat gaan we anders doen’ werd dit schooljaar ook nog een teken- en ontwerpwedstrijd bedacht voor alle kinderen van de school. Een deskundige jury koos de meest geschikte ontwerpen uit om in een graffitikunstwerk te verwerken in de fietsenstalling. Dat kunstwerk zal deze zomer verder uitgewerkt worden. Ook weer een samenwerking van kinderen, school en ouders!

 

Het plein werd onder stralende omstandigheden door alle kinderen van het Kindcentrum in gebruik genomen. De kinderen kwamen  deze ochtend met een zonnebloem in hun hand naar ‘de Groene Kathedraal’ wat een overweldigend, prachtig natuurlijk plaatje opleverde.

Met diezelfde zonnebloemen werden de kinderen van de groepen 8 tijdens het traditionele uitzwaailied het plein ‘afgezwaaid’ op weg naar hun toekomst. Natuurlijk en Avontuurlijk!

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.