Nationale Klimaatweek in provincie Friesland van start

Afgelopen donderdag is de Nationale Klimaatweek in de provincie Friesland gestart. Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek werd de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Nederlandse klimaatbeleid.

Het is voor het eerst dat de Nationale Klimaatweek wordt georganiseerd. Burgers, organisaties, gemeenten en instanties van provincie Friesland slaan op verschillende manieren de handen ineen om te laten zien wat er in Nederland moet gebeuren om de klimaatdoelen van 2030 te halen.

Voor de Nationale Klimaatweek zijn er vier burgers uit Friesland benoemd als Klimaatburgemeester om andere inwoners te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren.

De Nationale Klimaatweek is onderdeel van ‘Iedereen doet wat’, de overheidscampagne over de klimaattransitie. De Nationale Klimaatweek vindt plaats onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.