Nacht van de Nacht Woudsend met sterrenkundige en schrijfster

Zaterdagavond 30 oktober 2021 zal Woudsend voor de vijfde maal meedoen met de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.

Het doel van de Nacht van de Nacht campagne is om Nederland weer wat donkerder en duurzamer te krijgen. Beter voor mens en dier en beter voor de planeet. Al die overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling.

Vier interessante presentaties (19.00 – 22.00 uur)

In de PKN kerk “De Karmel” (Ald Tsjerkhôf 2, Woudsend) zijn vier interessante lezingen en presentaties van sterrenkundige Jeffrey Bout en schrijfster Marjolijn van Heemstra. De presentatie van Jeffrey Bout is zeer geschikt voor kinderen.
19.00 uur – Jeffrey Bout, sterrenkundige:  “Ontdek de sterrenhemel”

20.00 uur – Marjolijn van Heemstra, schrijfster, over haar boek “In lichtjaren heeft niemand haast”

en over het project “De Nacht-Wacht” www.marjolijnvanheemstra.nl

21.00 uur – Herhalingsprogramma Jeffrey Bout

21.30 uur –  Herhalingsprogramma Marjolijn van Heemstra

De toegang is gratis. U dient zich wel vooraf aan te melden via mailadres n8vdn8woudsend@gmail.com.

Dit in verband met de beperkte ruimte en coronamaatregelen. Bij de ingang is een coronacheck.

Het programma wordt georganiseerd door Woudsend Promotie in samenwerking met de Natuur- en milieufederaties Nederland en Duurzaam Woudsend. Vanuit Woudsend zal het eerste deel van het programma door middel van een livestream uitgezonden worden als landelijk programma van de Nacht van de Nacht. De stream is live en achteraf te bekijken via de landelijke website www.nachtvandenacht.nl

Tijdens de Nacht van de Nacht zal in verband met de coronamaatregelen géén lichtjesroute met activiteiten georganiseerd worden. Wel zullen hier en daar op straat voor de huizen, bij De Karmel en bij de horeca waxinelichtjes aangestoken worden voor een sfeervolle avond.

En er kan geborreld en gedineerd worden bij kaarslicht in de horeca in Woudsend.

Email: N8vdn8woudsend@gmail.com

Website: www.welkominwoudsend.nl

Facebook: www.facebook.com/N8vdN8Woudsend

Meer informatie: www.nachtvandenacht.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.