Nacht van de Nacht in Bolsward

Nacht van de Nacht in Bolsward Zaterdag 26 oktober a.s. is het de Nacht van de Nacht: een landelijk initiatief dat aandacht vraagt voor de toenemende lichtvervuiling in ons land en voor de pracht van de donkere nacht.

 

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft in dat kader besloten om dit jaar, vooralsnog eenmalig, in Bolsward de verlichting deels te doven o.a. die in de binnenstad en die van de toren van de Martinikerk zodat het effect van minder verlichting zichtbaar wordt.

Diezelfde zaterdag viert de Milieugroep haar 25 jarig bestaan met een (besloten) feest, dat aansluit op de Nacht van de Nacht. Zij doet dit o.a. met een vaar- en wandeltocht, een jubileumfeest en de presentatie van een bijzonder jubileummagazine. Verdere activiteiten in de Nacht van de Nacht in Friesland kunt vinden op de site http://www.nachtvandenacht.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.