Naam voor loop- en fietsbrug onthuld

De loop- en fietsbrug die het Industriepark en Plan Noord 2 met elkaar verbinden heeft sinds vrijdag een naam.

De brug werd 15 april al in gebruik genomen maar ging nog naamloos door het leven. De buurtvereniging schreef een wedstrijd uit onder haar leden en daaruit kwam de winnaar. Nadat de commissie Straatnaamgeving de definitieve naam had goedgekeurd, bleek het niet om één winnaar te gaan maar om vier.

Marnebrug

De heren Van der Veen, Bosma, Mulder en Altena vonden dat de naam Marnebrug helemaal van toepassing was op de brug en stuurden die naam in. Het bestuur beloonden de mannen met een bos bloemen en de belofte dat er een luchtfoto van de brug en buurt zal komen. Daarnaast krijgen de winnaars een geheel verzorgde rondvaart door Bolsward.

Autobrug

Tijdens de presentatie van de wijkvisie werd door voorzitster Janny Kole opgemerkt dat de brug ook door auto’s werd gebruikt en onlangs zelfs door de politie. Wijkagent Gerrit Schermer ook aanwezig, hij gaf toe dat de politie inderdaad gebruik gemaakt had van de brug en da hij zelfs de bewuste chauffeur was geweest van de bekende twitterfoto. Hij gaf aan dat de politie in overleg met de bedrijven van het Industriepark de veiligheid van het terrein en de omgeving bekijkt en wil zien hoe eventuele dieven kunnen vluchten in geval van nood. En juist op deze dag werden die routes verkend.

Wethouder Offinga gaf aan dat er vooralsnog geen paaltje geplaatst gaat worden, dit omdat de gemeente juist af wil van paaltjes op en. Hier gebeuren de laatste jaren steeds vaker ernstige ongevallen mee en dat wil men voorkomen. Wel riep hij de bewoners op om het gebruik door auto’s van de brug te blijven melden.

Fietspad

Om de route op het Industriepark veiliger te maken voor fietsers is er inmiddels begonnen met de aanleg van een stuk fietspad van zo’n 50 meter langs de Twibaksdyk. Dit gedeelte van de weg levert zo nu en dan nog gevaarlijke situaties op voor fietsers en het overige verkeer. Door de aanleg van dit fietspad moet dat verleden tijd zijn.

Foto album (Ton Visser)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.