Na 143.310 kilometer fietsen met pensioen

De Bolswarder Evert Salverda heeft deze week voor het laatst zijn fiets gepakt voor zijn fietstocht naar zijn werk in Makkum

Salverda werkte sinds 1977 bij Transportbedrijf van der Kooy in Makkum.”Vooral het karakter van een klein familiebedrijf en de ruimte, verantwoordelijkheid en vrijheid die ik daar altijd had sprak me erg aan”.

En in al die jaren pakte Salverda de fiets. Salverda:”slechts twee keer heb ik gemist, dat was in de sneeuwwinter 1978/1979.Toen was het gewoon te glad en lag er echt teveel sneeuw. En begin van dit jaar heb ik eveneens door de gladheid en de restanten van een griep de fiets laten staan”.

Het aantal lekke banden op deze afstand was volgens Salverda te verwaarlozen dat zijn er hooguit 3 geweest in die bijna veertig jaar.

De grootste prestatie was die ene keer met windkracht tien naar Makkum. Een tocht die ruim twee keer zo lang duurde dan normaal. “Fietstochtjes waren bijzonder voor mij en doordat ik altijd door Exmorra en Allingawier kwam, leerde ik die dorpen en de omgeving waarderen. Vriendelijke mensen die altijd groeten, mij iets vroegen of gewoon een compliment gaven voor het feit, dat ik altijd op de fiets ging”.

Zo kwam hij ook in contact met iemand uit Exmorra,zij was ook degene die het spandoek had geregeld. Het waren volgens Salverda prachtige en onvergetelijke jaren.

©TV


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *