MUZT schittert in openingsweekend Theater Sneek met musical The Wiz

SNEEK – MUZT Musicalopleiding heeft het nieuwe seizoen van Theater Sneek in stijl geopend met de musical The Wiz. In een feestelijke ambiance genoot een goedgevulde zaal op vrijdag 27 augustus van de première. Ook de voorstellingen op zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus trokken veel publiek. Kaarten voor de voorstellingen op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 september zijn te bestellen via theatersneek.nl.

Het verhaal

Het tienermeisje Dorothy belandt door een tornado in het wonderbaarlijke Land van Oz. Ze gaat op zoek naar de machtige tovenaar van Oz, die haar kan vertellen hoe ze de weg naar huis terug kan vinden. Tijdens haar zoektocht ontmoet Dorothy een vogelverschrikker zonder verstand, een blikken man zonder hart en een leeuw zonder moed.

Samen gaan ze verder en maken kennis met Acadabra (de heks van het Noorden), Glinda (de goede fee van het Zuiden), Sadista (de boze heks van het Westen), vele wonderlijke wezens en de Tovenaar van Oz. Bekende hits als ‘Nieuwe dag’ (‘Brand New Day’), ‘Ga nou maar gewoon’ (‘Ease on Down the Road’) en ‘Geloof in jezelf’ (‘Believe in Yourself’) zorgen voor een feest der herkenning.

MUZT Musicalopleiding

MUZT is de vierjarige musicalopleiding van kunstencentrum Atrium en vormt een springplank naar het vervolgonderwijs binnen het vakgebied, zoals musical, muziektheater en kleinkunst. Meerdere MUZT-leerlingen deden de afgelopen jaren met succes auditie voor de Frank Sanders Akademie in Amsterdam, waaronder Jelmer Engelaar en Rehza Häger – die hoofdrollen vertolken in The Wiz. Ook voor leerlingen die geen professionele carrière ambiëren, vormt MUZT een goede basisopleiding in zang, dans en acteren.

Ieder jaar staat MUZT met een musical in Theater Sneek. In 2019 trok Shrek de Musical acht volle zalen en brak daarmee een bezoekersrecord voor Theater Sneek. De Leeuwarder Courant gaf deze voorstelling de maximale score van vijf sterren. MUZT was ook meerdere keren genomineerd bij de Amateur Musical Awards.

In The Wiz spelen de bijna zeventig leerlingen van het seizoen 2020-2021. Zij hebben de afgelopen maanden ondanks de COVID-19-maatregelen kunnen repeteren.

Auditie nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen van MUZT begint gelijk na The Wiz. Op vrijdag 10 september zijn er audities voor het eerste jaar van MUZT. Jongeren vanaf 13 jaar uit heel Friesland die van musicals houden en zich willen ontwikkelen op het gebied van zang, dans en theater kunnen zich hiervoor opgeven via kunstencentrumatrium.nl/muztauditie.

Foto’s (C): Margon Mink 

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.