MUZT-musical Petticoat in Theater Sneek

Petticoat, de negende grote familiemusical van MUZT Musicalopleiding, gaat op vrijdag 26 mei in première bij Theater Sneek.

Petticoat is het humoristische verhaal van een meisje met de grote droom om zangeres te worden, tegen de achtergrond van het Nederland in de jaren zestig. Patricia Jagersma besluit om Winschoten te verlaten en in Amsterdam haar droom na te jagen.

In Petticoat moet Pattie met vallen en opstaan ontdekken hoe zij de tegenwind kan trotseren. Hierbij komen diverse thema’s voorbij, zoals de schaduwkanten van het leven in de showbizz, de universele strijd tussen ouders en hun kinderen en intolerantie.

Herkenbare thema’s voor de 72 spelers van MUZT Musicalopleiding. Zij hebben allen dezelfde droom om ooit een grote rol in het Amsterdamse Carré of het Circustheater in Scheveningen te mogen vertolken. De talenten herkenden veel in het verhaal van Petticoat. Maar ze verbaasden zich tegelijkertijd over het leven de jaren zestig. Want welke jongere kan zich nog een Nederland voorstellen zonder internet en snelle communicatie, maar met arbeidsonrusten, intolerantie en verzuiling? De spelers kwamen veel te weten door onder andere hun grootouders te interviewen.

Ieder jaar brengen de MUZT-talenten, afkomstig uit de gehele provincie, een grote productie. MUZT Musicalopleiding, onderdeel van Kunstencentrum Atrium, verkreeg van Stage Entertainment Licensed Productions de rechten om de musical Petticoat – geschreven door Andre Breedland, met muziek van Henny Vrienten – op te voeren in Theater Sneek. De oorspronkelijke productie, van Joop van der Ende Theaterproducties, was in 2010 voor het eerst te zien met Chantal Janzen en Freek Bartels in de hoofdrol. Afgelopen winter zond KRO-NCRV een televisiebewerking uit.

Petticoat van MUZT Musicalopleiding is gebaseerd op de theaterproductie uit 2010, maar dankzij een grotere cast zijn er veel verrassingen toegevoegd.

Er zijn in totaal zes voorstellingen. Bij de première op vrijdag 26 mei is de dresscode petticoat.


Organisatie

Petticoat is een productie van Cultuur Kwartier Sneek.

Regie, artistieke leiding:              Iréne Martin
Muziek, zang:                                   Dennis Dronkers
Dans, choreografie:                       Raymond Guzman, Tialda Goodijk
Kostuums, decors:                         MUZT-oudercommissie onder leiding van Monique van Gijzen
Grime, visagie:                                 Saskia Wagenvoort
Productie:                                          Rik Smid

Voorstellingen
Vrijdag 26 mei                                  19.30 uur (première)
Zaterdag 27 mei                              19.30 uur
Zondag 28 mei                                 14.30 uur
Vrijdag 2 juni                                    19.30 uur
Zaterdag 3 juni                                 14.30 uur, 19.30 uur

MUZT Musicalopleiding
MUZT is de musicalopleiding van Kunstencentrum Atrium. Jongeren werken wekelijks in Sneek aan hun zang-, acteer- en dansvaardigheden. De opleiding vormt een goede basis voor doorstroming naar vervolgopleidingen binnen het vakgebied, zoals muziektheater, musicaltheater, musicaldans en kleinkunst.Ieder jaar brengen de MUZT-leerlingen een grote musical in Theater Sneek met een groeiend publiek van meer dan 3.000 man, zoals Heksen (2014), Meermin (2015) en Poppins (2016).

Kaarten
De entree bedraag 16 euro. Kaarten zijn te bestellen via www.theatersneek.nl.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.